Καλως ήρθατε στο νέο μας site! Μέχρι την ολοκλήρωση της μεταφοράς μπορείτε να χρησιμοποιείται παράλληλα το παλιό site.

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε τον Τίτλο της.

Κάλεσμα ΕΑΚΠ Δυτικής Ελλάδας για στήριξη στις εκλογές τους σωματείου 2024

Share

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ Ε.Α.Κ.Π. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ψηφίζουμε για σωματείο αγωνιστικό!

Απομονώνουμε τα βαρίδια του κυβερνητικού συνδικαλισμού!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Στις 22 – 23 και 24 του Μάη συμμετέχουμε μαζικά στις εκλογές του σωματείου μας!

Ψηφίζουμε για την ανάδειξη των εκπροσώπων μας στο Διοικητικό Συμβούλιο, των αντιπροσώπων μας στα συνέδρια της Ομοσπονδίας μας και για εκπροσώπους σε Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ..

Βιώνουμε στο πετσί μας καθημερινά τις αρνητικές εξελίξεις, στα εργασιακά μας δικαιώματα αλλά και τον οικονομικό στραγγαλισμό, που επιβάλλονται εδώ και χρόνια πάνω στις πλάτες μας ως εργαζόμενους στο Π.Σ., καθώς και σε όλους τους εργαζόμενους, διαχρονικά από τις κυβερνήσεις όπως και από την σημερινή.

Ως Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών ενημερώσαμε έγκαιρα για τις ανατροπές που ήλθαν και οργανώσαμε με τις δικές μας δυνάμεις λόγω απροθυμίας όλων των υπολοίπων, τον αγώνα για να βάλουμε εμπόδια στις αρνητικές και επικίνδυνες αλλαγές που αφορούν την πυρασφάλεια και την πυροπροστασία της χώρας καθώς και την κατακρεούργηση ασφαλιστικών, εργασιακών και οικονομικών δικαιωμάτων των πυροσβεστών (ν.4662/2020 κ.α.).

Δυστυχώς οι ανησυχίες μας επιβεβαιώνονται καθημερινά με τον χειρότερο τρόπο!

Αναρωτηθείτε λοιπόν συνάδελφοι και συναδέλφισσες:

  • Ποια ήταν και συνεχίζει να είναι η στάση του απερχόμενου προεδρείου, αφού πρώτα λάβουμε υπόψη ότι είναι τουλάχιστον 20 χρόνια στο τιμόνι του σωματείου μας, για να αποτρέψει τον εργασιακό ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑ με το ανελέητο ξεσπίτωμα λόγω κατάργησης του αμετάθετου (της πιο σημαντικής κατάκτησης του αγωνιστικού συνδικαλισμού στο Π.Σ.) και την πλήρη κατάργηση του ελεύθερου χρόνου με τις συνεχόμενες επιφυλακές ακόμη και για προληπτικούς λόγους;

  • Ποιες αγωνιστικές, μαζικές κινητοποιήσεις οργάνωσε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο;

  • Ποια ήταν η στάση της παράταξης της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. στο Δ.Σ. τους σωματείου όλα αυτά τα χρόνια με αποκορύφωμα την κάθοδο με κοινό ψηφοδέλτιο μαζί με την πρώην Π.Α.Σ.Κ.Π. στις προηγούμενες εκλογές;

    • Ο επικεφαλής της παράταξης της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. που είναι και εκλεγμένος στο προεδρείο της Ομοσπονδίας μας, ποιες ουσιαστικές πρωτοβουλίες πήρε για την οργάνωση μαζικών κινητοποιήσεων για την διεκδίκηση λύσεων των προβλημάτων μας, τόσο μέσα στην συνδικαλιστική μας περιφέρεια όσο και σε επίπεδο Ομοσπονδίας;

  • Ποια είναι η στάση της πρώην «ανεξάρτητης» Γέφυρας Συνεργασίας Πυροσβεστών και νυν Α.Ε.Π.Π. μετά και από την «ευκαιριακή συνεργασία» με την άλλη «ανεξάρτητη» παράταξη Καθαρή Εκπροσώπηση Πυροσβεστών;

Και λέμε «ευκαιριακή συνεργασία» γιατί σε αυτές τις εκλογές ο τότε επικεφαλής της παράταξης Καθαρή Εκπροσώπηση Πυροσβεστών είναι υποψήφιος με την παράταξη της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ.! Τα συμπεράσματα δικά σας!

  • Ποιες είναι οι προτάσεις και οι πρωτοβουλίες τους για την αντιμετώπιση όλων όσων έχουν κάνει την προσωπική και οικογενειακή μας ζωή σμπαράλια;

Ας απαντήσουν όλοι αυτοί ποιους αγώνες έκαναν:

  • Για να εμποδίσουν την ψήφιση του νόμου ταφόπλακα των δικαιωμάτων μας 4662/2020, όταν τους καλούσαμε ως Ε.Α.Κ.Π. να κινητοποιηθούμε για να μην ψηφιστεί αυτός ο νόμος;

Κανείς τους δεν αντέδρασε, «όλοι στο κόλπο», άλλοι έλεγαν ότι συγκεκριμένος νόμος κινείται σε θετική κατεύθυνση αλλά χρειάζονται κάποιες διορθώσεις, άλλοι πρότειναν να δούμε πρώτα πως θα λειτουργήσει ο νόμος και μετά βλέπουμε!

Μόνη της η Ε.Α.Κ.Π. έδωσε την μάχη έξω από την Βουλή και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη!

  • Για το ξεσπίτωμα που επιβάλλει στις ζωές μας ο νέος Κανονισμός Μεταθέσεων και διαλύει τον οικογενειακό και οικονομικό μας προγραμματισμό;

Να θυμίσουμε συνάδελφοι εδώ ότι όταν συζητούνταν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο ν. 4662/2020, η θέση του προέδρου της Ομοσπονδίας μας και επικεφαλή της παράταξης της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ., για τον Κανονισμό Μεταθέσεων ήταν θετική λέγοντας: «…εμείς θέλουμε τα μόρια για να μπουν όλοι στον κουβά και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του…» (βλ.eakp.gr 3/2/2020). ΜΡΑΒΟ ΤΟΥΣ!!! Nα τους χαιρόμαστε!!!

    • Για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο ύψος των σημερινών αναγκών και την μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων Π.Π.Υ., Ε.ΜΟ.Δ.Ε., Συμβασιούχων Πυροσβεστών ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της υπηρεσίας και να σταματήσει το ξεσπίτωμα με τις μεταθέσεις και τις μετακινήσεις;

  • Για τα ατελείωτα ωράρια εργασίας και την απλήρωτη υπερεργασία στα συμβάντα αλλά και μέσω επιφυλακών, τα αμέτρητα χρωστούμενα ρεπό και τις άδειες!

  • Για τη μη έκδοση από το 2003 Π.Δ. για την υγιεινή και ασφάλεια στα συμβάντα και στις υπηρεσίες που αφορά μεταξύ άλλων την παρουσία γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας, τον τακτικό προληπτικό έλεγχο της υγείας μας λόγο της φύσης των συμβάντων και των μολυσματικών παραγόντων που αντιμετωπίζουμε, με αποκλειστική ευθύνη και κάλυψη του κράτους κ.α..

  • Για την μη αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως Βαρύ – Ανθυγιεινό και Επικίνδυνο, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και οικονομικά μας δικαιώματα!

  • Για την ένταση του αυταρχισμού από τις διοικήσεις και την στρατιωτικοποιημένη δομή και λειτουργία του Π.Σ. που δεν έχει καμία σχέση με την κοινωνική του αποστολή;

Για όλα τα παραπάνω σοβαρά ζητήματα που μας απασχολούν και τα βιώνουμε καθημερινά ούτε κουβέντα! Άχνα δεν βγάζουν για την οργάνωση του αγώνα με μαζικές κινητοποιήσεις ακόμα και μέσα στην αντιπυρική περίοδο, όπως προτείνει η Ε.Α.Κ.Π. εδώ και τόσα χρόνια για την διεκδίκηση των αιτημάτων μας!

Μόνο σε συνεντεύξεις ξέρουν να το παίζουν «αγωνιστές» και «παλικάρια» όπως ο απερχόμενος πρόεδρος του σωματείου μας, ο οποίος σε ραδιόφωνο της Πάτρας είπε μεταξύ άλλων ότι ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης πήρε πίσω την γνωστή τροπολογία, επειδή φοβήθηκε ότι οι συνδικαλιστές θα κατέβαζαν στην Αθήνα 10.000 πυροσβέστες!!!

Εμείς πιστεύουμε τα λόγια του απερχόμενου προέδρου ότι μέσω τα συνδικάτων οι εργαζόμενοι μπορούν να οργανώσουν δυναμικές και μαζικές κινητοποιήσεις, αναρωτιόμαστε μόνο για ποιο λόγο εδώ και τόσα χρόνια που έθετε η Ε.Α.Κ.Π. το ζήτημα της οργάνωσης μαζικών κινητοποιήσεων σε Δ.Σ. του σωματείου και της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ., στα Συνέδρια, αυτός και οι υπόλοιποι συνάδελφοι που μας εκπροσωπούν στο σωματείο και στην Ομοσπονδία το απέρριπταν κάθε φορά!!!

Τι περίμεναν τότε και τι περιμένουν τώρα για να αντιδράσουμε και να δώσουμε λύσεις στα όσα προβλήματα μας βασανίζουν;

Συνειδητή επιλογή τους είναι, ως εκπρόσωποι του κυβερνητικού συνδικαλισμού, η καλλιέργεια μοιρολατρίας και ο αποπροσανατολισμός από τον τρόπο ουσιαστικής επίλυσης των προβλημάτων. Τα μεγάλα κούφια λόγια και οι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, διευκολύνουν τις εκάστοτε κυβερνήσεις στην εφαρμογή αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών στο Π.Σ. (αλλά και γενικότερα) για την πυρασφάλεια, την πυροπροστασία για τα δικαιώματά μας κ.α.!

Γι’ αυτό δεν βλέπουμε εμείς οι πυροσβέστες «άσπρη μέρα» εδώ και τουλάχιστον 2 δεκαετίες!

Η σαρωτική θύελλα που έρχεται στα εργασιακά μας δικαιώματα και τις ανατροπές στην οργάνωση της πυροπροστασίας της χώρας, έτσι όπως με κάθε λεπτομέρεια έχει καταγγείλει η Ε.Α.Κ.Π. από την ψήφιση του Ν.4662/2020, είναι ένα γεγονός που υποχρεώνει τους εκπροσώπους του κυβερνητικού συνδικαλισμού, κατ’ εντολή των κομματικών τους μηχανισμών, να οργανώσουν ακόμη περισσότερο την δράση τους για την εξαπάτηση και τον κατευνασμό των εργαζομένων στο Π.Σ.!

Τρανό παράδειγμα η στάση των παρατάξεων πρώην Π.Α.Σ.Κ.Π. και Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. που ενώ το προηγούμενο διάστημα είχαν ενώσει τις δυνάμεις τους, τώρα πιάνουν τα «χαρακώματα»!

Η στρατηγική της μεταφοράς αρμοδιοτήτων πυροπροστασίας και πολιτικής προστασίας:

  • Στους δήμους και τις περιφέρειες (βλέπε ίδρυση δημοτικών εθελοντικών Πυροσβεστικών Κλιμακίων με τον Νόμο 4029/2011 και την σύσταση μηχανοκίνητων τμημάτων πολιτικής προστασίας σε επίπεδο περιφερειών).

  • Στους επιχειρηματικούς ομίλους (βλέπε αεροπυρόσβεση, πυρασφάλεια αεροδρομίων και λιμανιών)

  • Στις εθελοντικές οργανώσεις με την πλήρη ενσωμάτωση τους στον μηχανισμό πυροπροστασίας και σε Μ.Κ.Ο., είναι σε εξέλιξη εδώ και καιρό.

Σε λίγο καιρό πολλοί από εμάς μόνιμοι και συμβασιούχοι θα «περισσεύουμε» και είτε θα υποχρεωθούμε σε μετατάξεις, είτε θα βλέπουμε την πόρτα της εξόδου μέσα από τις «αξιολογήσεις» εργαζομένων και πυροσβεστικών δομών που θα τις καταργούν λόγω « μη ικανοποιητικού » αριθμού επιχειρησιακών δραστηριοτήτων. Όλα αυτά δεν είναι σενάρια θερινής νυκτός, αλλά προκύπτουν μέσα από το νομοθετικό πλαίσιο που ήδη έχει δημιουργηθεί διαχρονικά με προεξέχοντα τον 4662/2020!

Μήπως όμως συνάδελφοι σας έχουν ενημερώσει γι’ όλα αυτά οι «αγωνιστές» των διαδρόμων που ζητούν την ψήφο σας;

  • Να γιατί δεν προβαίνουν οι κυβερνήσεις σε προσλήψεις προσωπικού παρά τις αποδεδειγμένα μεγάλες ελλείψεις στο Π.Σ.!

  • Να γιατί ανέστειλαν την μονιμοποίηση των πενταετών και δεν μονιμοποιούν τους εποχικούς και τους συναδέλφους στις Ε.ΜΟ.Δ.Ε. παρά τις ασφυκτικές ανάγκες σε όλο το φάσμα της πολιτικής προστασίας!

  • Να γιατί παίζουν κρυφτούλι με την ίδρυση του 2ου Π.Σ. στην Πάτρα εδώ και τόσα χρόνια!

Συνάδελφοι πριν αποφασίσετε πως θα διαχειριστήτε την ψήφο σας πρέπει να πάρετε σοβαρά υπόψη ότι τα περιθώρια για να βάλουμε εμπόδια σε αυτούς τους καταστροφικούς σχεδιασμούς στενεύουν συνεχώς και αν συνεχίσουν στις διοικήσεις των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων μας να βρίσκονται οι εκπρόσωποι του κυβερνητικού συνδικαλισμού, θα είναι πλέον αργά και το τίμημα θα είναι πολύ βαρύ για όλους!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Είναι ώρα να αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας!!!

Εμείς οι συνάδελφοί σας πυροσβέστες που αγωνιζόμαστε όλα αυτά τα χρόνια κάτω από τις αρχές και το διεκδικητικό πλαίσιο της Ε.Α.Κ.Π. με αποφασιστικότητα και ανιδιοτέλεια, σας λέμε καθαρά ότι η φωνή όλων μας φέρνει αποτελέσματα μόνο με τον οργανωμένο αγώνα!

Τα παραδείγματα των συναδέλφων εργατών με τα αγωνιστικά-ταξικά σωματεία τους στην COSCO, στην efood, στα JUMBO, στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα, στην ΛΑΡΚΟ κ.α., είναι η απόδειξη!

Ως Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών σας καλούμε:

  • Να βάλετε τέρμα στην συνειδητή αδράνεια και υποταγή των εκφραστών του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

  • Να ορθώσετε το ανάστημά σας και να ξεπεράσετε φόβους, αναστολές και αγκυλώσεις και να ψηφίσετε την Ε.Α.Κ.Π. παντού, για το Δ.Σ. της Ένωσης και για αντιπροσώπους στο συνέδριο της Ομοσπονδίας αλλά και για τα Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., συμμετέχοντας μαζικά στις εκλογές, είτε ηλεκτρονικά είτε με φυσική παρουσία στις κάλπες.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ





ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ



ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Ε.Α.Κ.Π.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ

ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

ΠΑΓΚΑΚΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.)

ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ

ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

ΠΑΓΚΑΚΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ

ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ

ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

Share

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο

https://google.com/